liggende bordeaux dog

Kenmerken van een bordeaux dog

Een bordeaux dog herken je direct aan zijn robuust uiterlijk. Hij is gespierd en straalt een enorme kracht uit. Teven kunnen een schouderhoogte hebben tussen de 58 en 66 centimeters terwijl de reuen een schouderhoogte kunnen hebben tussen de 60 en 70 centimeters. Ze zijn zeker niet klein en wegen al snel tussen de 45 […]

facebook
Bordeaux dog en kinderen

Bordeaux dog en kinderen

Als je een bordeaux dog in huis wil halen en hem wil socialiseren met de kinderen in huis is het belangrijk dat dit gebeurt van puppy af. Onze kinderen hoe onschuldig ook en vaak met de beste bedoelingen zijn vaak heel enthousiast en daardoor onbetrouwbaar in hun gedrag. Onbetrouwbaar wanneer er een hond in huis […]

facebook
Auteur: Hartwin

Waarom kiezen voor een bordeaux dog

Ben je op zoek naar een trouwe hond die u en uw gezin beschermt dan is de bordeaux dog een goede keuze.
Het is een toegewijde en evenwichtige hond. Het is echter wel belangrijk dat hij een goed baasje heeft die hem de opvoeding kan geven die een bordeaux dog nodig heeft.
Van pup af is het nodig om hem te socialiseren en hem op een consequente wijze op te voeden.
Indien u van uzelf weet dat je niet altijd even consequent kan optreden, is een bordeaux dog niet de beste keuze.
Hij heeft een baas nodig waar hij naar kan opkijken en waar hij respect voor heeft. Dan pas zal het trouwe en beschermende karakter tot volle uiting komen.

Een bordeaux dog kan je perfect als huisdier houden maar je kan een bordeaux dog ook inzetten als waakhond.
De bouw en de kracht van een bordeaux dog maken van hem een goede waker. Hij heeft een sterk karakter en is vaak ook hard voor zichzelf wat een goede eigenschap is voor een waakhond. Als hij in confrontatie moet gaan met een aanvaller zal hij niet snel afgeven maar doorgaan tot hij niet meer kan. Een bordeaux dog staat vaak wantrouwig tegenover mensen of situaties die hij niet kent. Maar eens hij deel uitmaakt van uw gezin, voelt hij zichzelf een volwaardig lid van de familie waar het voor hem aangenaam vertoeven is. Een bordeaux dog geniet van de aandacht en hoort er graag bij. Je kan hem dan ook echt straffen door hem uit te sluiten.

Het is noodzakelijk dat het op voorhand duidelijk is waarom je een bordeaux dog wil aanschaffen.
Wordt het een huisdier die een plek krijgt in het gezin of wordt het een waakhond.
Aan de hand van deze keuze moet de opvoeding consequent en doelgericht gebeuren.

 

 

facebook
Bordeaux dog puppy

Een bordeaux dog opvoeden

Vanaf je een bordeaux dog puppy in huis haalt begint de opvoeding.
Het is heel belangrijk dat de puppy leert omgaan met kinderen, verkeer, lawaai, andere honden en zoveel meer.
Als de bordeaux dog van kleins af aan leert omgaan met verschillende situaties, krijg je een perfect aangepaste volwassen hond.

Een bordeaux dog opvoeden is de taak van heel het gezin. Je hebt vooral tijd en geduld nodig als je een bordeaux dog wil opvoeden.
Hij moet zijn plaats leren kennen. Waar staat hij in de roedel. Het is bijna noodzakelijk dat hij onderaan de roedel staat anders is de kans groot dat hij dominant wordt.
Dominante en niet goed opgevoede honden zijn niet de beste honden om in een gezin op te nemen.
Daarom moet je vanaf dag 1 consequent zijn en duidelijke afspraken maken met elk lid van het gezin. Wat mag de hond en wat mag de hond niet? Wat zijn ieders verwachtingen? Moet het een speelkameraadje worden of eerder een waakhond. Maak dus duidelijk aan iedereen van het gezin wat de taak van de hond is en wie de leider van de roedel is. Een hond heeft maar 1 baasje.
Dit wil niet zeggen dat hij niet gehoorzaamt aan de andere leden van het gezin maar ook dit heeft alles te maken met de opvoeding.

Een puppy is lief en schattig en het is zeer menselijk dat die lieve puppy bij u op schoot zit om hem te vertroetelen.
Toch is het best om de puppy niets aan te leren wat hij als volwassen hond ook niet mag. Stel je voor dat een volwassen bordeaux dog nog steeds bij u op schoot wil.
De beste manier om gelijk welke hond op te voeden is door hem positief te belonen als hij de ‘opdracht’ goed uitvoert. Dit kan de vorm aannemen van een aai of iets lekkers.

 

 

facebook